Postat de SilvaniaGrup la Lun, 02/19/2024 - 16:49
tipuri de lemn

Lemnul este istoric unul dintre cele mai utilizate materiale în arhitectură. Este un material „vechi” care, totuși, garantează toate standardele moderne de performanță. Tot în România, din ce în ce mai mulți oameni experimentează utilizarea acestui material datorită avantajelor considerabile pe care le oferă.

Odată cu difuzarea conceptelor de bio-arhitectură și durabilitate a mediului, lemnul este din ce în ce mai mult o opțiune validă. Datorită proprietăților sale, oferă performanțe excelente în multe moduri. Prin urmare, garantează performanțe ridicate și, în același timp, respectă mediul în care trăim.

Este un material 100% natural. Este complet reciclabil și eliminarea acestuia nu poluează mediul înconjurător. În domeniul bio-arhitecturii, este, prin urmare, unul dintre materialele de construcție prin excelență.

De ce este importantă alegerea lemnului pentru exterior

Lemnul este sensibil la umiditate, ciuperci, microorganisme, insecte, iar toate sunt la exterior. Dar unele specii sunt mai rezistente ca altele și de aceea este recomandat să le alegem pe cele cu rezistența mai mare la exterior. Rezistența lemnului la exterior se numește durabilitate. În general, durabilitatea se referă la rezistența la toți agresorii exteriori, dar există specii care, de exemplu, sunt rezistente la umiditate, dar au rezistență slabă la insecte. 

Fibra este cea care face diferența între specii. Fibrele sunt formate din celule, care sunt, în mod obișnuit, paralele cu axa longitudinală și au la interior vasele prin care circulă sau a circulat hrana. Uneori, din cauza condițiilor de mediu (secetă, vânt puternic) fibra poate crește răsucit, proprietățile lemnului, în acest caz, fiind diferite. Lemnul cu fibra răsucită cam trebuie evitat deoarece comportamentul diferă de cel al lemnului cu fibra normală.

Cherestea rășinoasă

Cheresteaua produsă de noi provine din lemn certificat FSC, deoarece pe piață, în prezent, există un interes crescut pentru producerea și comercializarea produselor certificate, care oferă garanția că lemnul utilizat în produsele finite provine din păduri gestionate durabil, pe criterii sociale, economice și ecologice.

 

Avantaje

* Menține un echilibru constant între oxigen și umiditate optimă

* Proprietăți de izolare termică

* Non-poluant

* Materialul natural nu are efecte nocive asupra omului

* Este unul dintre materialele de construcție cele mai durabile

* Materialele moderne și unice 

* Prelungește viața lemnului!
 

Lambriu și dușumea

 

Avantaje

* Material 100% ecologic

* Lemnul natural oferă o estetică si o eleganță imposibil de egalat

* Oferă posibilitatea finisării în nenumarate nuanțe

* Nu se mai deformează și nu putrezește

* Nu lucrează în timp

* Este durabil și robust

 

Stratificate/ îmbinate

Producem elemente lamelare stratificate din cherestea de rășinoase pentru ferestre și uși. Pe lângă acestea producem diferite panouri și elemente pentru construcții. Acestea se obțin prin suprapunere și lipire prin presare a mai multor straturi de lemn natural.

Fiecare strat este obținut prin debitarea radială a lemnului, iar adezivul folosit este unul special, rezistent la apă. Rezultatul este o structură rigidă și stabilă, în care deformările și modificările de volum ale fiecărui strat sunt anihilate de către celelalte straturi.

 

Avantaje

* Material 100% ecologic

* Lemnul natural oferă o estetică și o eleganță imposibil de egalat

* Tâmplăria din lemn se potrivește oricărui stil architectural

* Oferă posibilitatea finisării în nenumărate nuanțe

* Nu se mai deformează și nu putrezește

* Nu lucrează în timp

* Spații interioare fără coloane de sprijin intermediare

* Este durabil și robust

 

Contactați-ne

Optiuni