Postat de SilvaniaGrup la Mie, 01/31/2024 - 17:23
Centrul de Cercetare și Inovare, Lunca Ilvei

Cu pasiunea noastră transformată într-un proiect cu adevărat remarcabil, echipa Silvania a reușit să insufle viață întregii comunități din pitorescul Lunca Ilvei și am deschis ușile către o experiență de învățare practică și interactivă. Prin Centrul de Cercetare și Inovare Lunca Ilvei, elevii și locuitorii din zonă au parte acum de o experiență practică și interactivă de învățare. În acest atelier practic, toți cei care sunt fascinați de prelucrarea lemnului au parte de o multitudine de oportunități prin care vor dobândi cunoștințe în acest domeniu. 

Echipa Silvania devine un catalizator al schimbărilor, inspirând generații întregi să-și urmeze visurile și să exploreze necunoscutul. Este povestea unei comunități care a transformat pasiunea într-o fântână nesecată de cunoștințe.

Așadar, om drag, cum ar fi să vezi lumea cu ochi curioși și inovatori? 

Acest centru este o inițiativă privată desfășurată de colectivul de specialiști din prelucrarea lemnului și resurselor din lemn, dar și specialiști (membri ai echipei Silvania și firmelor înrudite) în construcții industriale și civile, silvicultori și personal de exploatare forestieră. Centrul dispune de spații pentru servirea mesei, cazare, cercetare, inovare, proiectare, sală de conferințe, săli de documentare, bibliotecă tehnică și sală de expoziții.  Aceste facilități sunt concepute pentru a oferi condițiile necesare ca specialiștii să poată prezenta subiecte pregătite anterior elevilor și studenților din școlile profesionale, licee și facultăți, în funcție de specializarea grupurilor care îi vor vizita.

Centrul nostru și-a extins brațele către orizonturi îndepărtate, aducând în inima sa experiențe dincolo de granițe.

O frumoasă poveste de colaborare se desfășoară cu o școală silvică din Franța, unde elevi și profesori se îmbarcă într-o călătorie spre fabrica „Silvania Internațional” din pitoresca Lunca Ilvei.

În lumea aceasta plină de conexiuni, împărtășim poveștile cu Asociația Studenților Constructori din Cluj, Facultatea de Ingineria Mediului, Facultatea de Prelucrarea Lemnului din Brașov și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Acest fir al colaborării se întinde și către alte instituții de învățământ și școli profesionale din zonă. Fiecare ajutor devine o filă dintr-o poveste mai mare, unde cunoașterea se împletește cu practica, iar inovația devine un dans susținut de toate entitățile implicate.

Și așa, în inima din Lunca Ilvei, acolo unde frunzele copacilor șoptesc tainele învățării și vântul poartă ecourile, povestea echipei Silvania devine tablou viu, în care fiecare detaliu este îmbinat cu grijă și pasiune. Ca file dintr-un basm modern, ne conectăm cu pasiunea și devotamentul care dau contur unei comunități unite și pline de inspirație.

Contactați-ne

Optiuni