Postat de SilvaniaGrup la Joi, 01/25/2024 - 19:20
dragoste pentru educație și lemn

Într-un colț pitoresc al României, unde vântul mângâie pădurile și fiecare zi ne aduce mai aproape de binecuvântări, unde timpul pare să se oprească pentru a face loc tradițiilor  menținute cu pasiune de mai mulți ani, se desfășoară o poveste care îmbină cu măiestrie două pasiuni: dragostea pentru educație și tandrețea față de lemn. 

Așadar, om drag sufletului nostru, în colțul de Rai dat de măiastra Lunca Ilvei, echipa Silvania, condusă de familia Iugan, cultivă cunoașterea și sprijină comunitatea.

Împreună țesem o poveste autentică despre educație și creativitate pe care abia așteptam să o împărtășim cu tine!

În această călătorie dedicată educației și iubirii pentru lemn, țesută în comunitatea din Lunca Ilvei, familia Iugan a devenit un sprijin pentru învățământ și inovație. Cu inima deschisă, echipa Silvania, reprezentată cu pasiune de familia Iugan, se implică constant în susținerea unității de învățământ din Rodna.

Alături de o altă familie am îndeplinit un vis comun: acela de a oferi un mediu optim de învățare pentru toate nivelele, de la învățământul antepreșcolar până la cel postliceal, în cadrul Liceului Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna.

Mai mult decât un partener de nădejde, familia Iugan a contribuit semnificativ la reabilitarea, modernizarea și extinderea unor instituții de învățământ de referință din județ, precum Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița și Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, proiecte care și-au lăsat amprenta în fiecare suflet dornic de învățare și progres.

Această schimbare reprezintă, pentru comunitatea din Rodna, un moment de bucurie, deoarece sprijinul acordat a permis dotarea sălii pentru creșă și laboratoarele pentru practica asistenților medicali generaliști și asistenților medicali de farmacie. Această realizare ajută la formarea profesională a studenților și le oferă o experiență practică valoroasă în domeniul lor de studiu.

Pe lângă contribuția lor deosebită în dotarea școlii, familia Iugan este mereu alături de comunitatea din Rodna și sprijină formarea generațiilor. Școala din Rodna organizează anual două concursuri importante, „Aripi din cuvinte” și „Natura și viața”, în care ne aducem contribuția. 

Un alt moment deosebit despre care dorim să-ți vorbim, om bun, a avut loc în anul 2018 la Rodna. Am avut prilejul de a ne alătura în organizarea celei de-a IX-a ediție a conferinței „Text și Discurs Religios”. Noi susținem importanța valorilor adânc înrădăcinate în textul și discursul religios. Păstrăm tradițiile în inima noastră, așa cum le-a surprins Rebreanu în viața rurală. 

Educația continuă este o călătorie care necesită dăruire, pasiune și dorință de a învăța. Înălțăm dragostea pentru lemn, construind viitorul cu iubirea noastră pentru educație și credință.  Așadar, pentru echipa noastră, învățarea nu e doar un termen frumos, ci un stil de viață. Ne bucurăm să vedem că fiecare lecție, fiecare proiect pe care îl sprijinim cu suflet și dedicare este ca o bucățică adăugată la marele puzzle al cunoașterii! 

Contactați-ne

Optiuni