Produse Silvania

Standarde înalteProducem cherestea de rășinoase utilizând tehnologie de precizie avansată și capacitate dezvoltată de debitare, diferite clase și dimensiuni, dușumea și lambriuri în funcție de cerințele beneficiarilor. Avem piață de desfacere în țările din...

Producem elemente lamelare stratificate din cherestea de rășinoase pentru ferestre și uși. Pe lângă acestea producem diferite panouri și elemente pentru construcții. Acestea se obțin prin suprapunere și lipire prin presare a mai multor straturi de lemn natural.

...

Ramele pliabile sunt produse folosite la ambalaje pentru piese grele precum piese auto, piese diverse, utilaje pe varietăți de europaleți cu 4 și 6 balamale.

Produsul este realizat pe o linie de fabricație automatizată. Ambalajul are o largă...

Producem lambriu din lemn de rășinoase, la grosimea de 12,14,18 mm, în lungimi de 3 și 4 m, dușumea la grosimea de 24 mm, lățimea de 90 mm, în lungimea de 3 și 4 m și dușumea tip parchet stratificat în grosimea de 28 mm,...

Mulțumiri

Silvania Internațional este o firmă cu peste 300 de anjajați și cu o cifră de afaceri în creștere de la an la an. Dincolo însă de elementele acestea statistice Silvania este o familie zidita pe valori perene. Prețuim fiecare angajat și credem că cea mai importantă resursa a noastra nu este lemnul ci sunt oamenii. Cu ei și în jurul lor am clădit această afacere. Inteligența și creativitatea lor se vede în fiecare produs și în fiecare lucrare executată.

Mulțumim și colaboratorilor noștrii. Beneficiari și furnizori deopotriva. Multe dintre lucurile pe care le știm, le-am invățat de la voi. Vă purtam un respect deosebit pentru asta. Nu in ultimul rând ii mulțumim lui Dumnezeu pentru sănătate și pentru toata purtarea lui de grijă. 

Om cu bine, împărtășim cu tine lucruri care ne inspiră, pentru că ele ne fac să devenim ceea ce suntem. Oamenii cu suflet frumos ne motivează, iar viziunea rafinamentului și grijii față de lemn ne menține pe drumul performanței. Așadar, astăzi, suflet drag nouă, dorim să-ți spunem de un loc care mai tot timpul ne-a făcut cu ochiul - Muzeul Lingurilor de Lemn din Câmpulung Moldovenesc. 

La Silvania ne inspirăm din tradițiile străbune și mereu ne lăsăm purtați de suflul acelora care împărtășesc aceleași aspirații ca noi. Pasiunea pentru lemn și meșteșuguri, dragostea pentru frumos și respectul pentru tradiție sunt elemente care ne motivează să creăm lucruri din lemn de înaltă calitate. Așadar, ne-am lăsat sufletul să culeagă idei și roade din finețea lucrului manual și atenția la detalii, pe care le regăsim în fiecare lingură expusă la muzeul despre care îți vom vorbi. 

Muzeul Lingurilor de Lemn (foto: https://cinnamonspicedart.blogspot.com/)

foto: https://cinnamonspicedart.blogspot.com/

Fiecare zi ne inspiră să păstrăm aceste valori în tot ceea ce facem, de la designul pieselor noastre până la finisajele deosebite. Tradiția, familia și pasiunea pentru lemn ne unesc și ne ghidează în misiunea noastră de a aduce frumusețea și autenticitatea în casa ta.

Călătorim spre Câmpulung Moldovenesc, în brațele Bucovinei

Recunoscută pentru oamenii apropiați de soare, cu inima parcă desprinsă din aceste peisaje pitorești, Bucovina îmbrățișează orașul Câmpulung Moldovenesc. Acesta este un loc încărcat de istorie și tradiție, unde timpul pare să se fi oprit pentru a păstra autenticitatea și farmecul vremurilor trecute. 

În acest oraș de poveste, se găsește un muzeu parcă așezat de Dumnezeu tocmai pentru a ne învăța că tradiția și cultura sunt cele mai importante valori ale noastre: Muzeul Lingurilor de Lemn. În acest loc se împreunează peste 6000 de linguri de lemn, fiecare cu povestea sa unică și fascinantă. Colecția impresionantă a fost strânsă de profesorul Ion Țugui, un om cu o pasiune extraordinară pentru arta populară și meșteșugurile tradiționale.

Muzeul Lingurilor de Lemn (foto: https://cinnamonspicedart.blogspot.com/)

foto: https://cinnamonspicedart.blogspot.com/

Muzeul Lingurilor de Lemn (foto: https://coltisorderomania.ro/)

foto: https://coltisorderomania.ro/

O poveste plină de pasiune și dedicare

Ion Țugui nu este doar un colecționar, ci și un povestitor al culturii și tradițiilor noastre. Fiecare lingură din colecția sa reflectă o parte din istoria și cultura locului de unde provine. De la lingurile folosite în gospodăriile țărănești din Maramureș, până la cele cu motive din Oltenia, muzeul este un adevărat tezaur care vorbește despre diversitatea și bogăția tradițiilor noastre.

Lingura de lemn, un obiect aparent simplu, om bun, are o istorie bogată. În multe culturi, inclusiv în cea românească, lingura nu era doar un instrument utilitar, ci și un simbol al familiei și al vieții de zi cu zi. Fiecare lingură era sculptată cu grijă și adesea decorată cu motive tradiționale care spuneau o poveste. În trecut, lingurile erau adesea oferite ca daruri simbolice, marcând evenimente importante în viața unei familii, precum nunți sau nașteri.

Muzeul Lingurilor de Lemn (foto: https://cinnamonspicedart.blogspot.com/)

foto: Cinnamon Spiced Art: wood spoon

Lingurile sunt expuse în mod tematic, fiecare secțiune a muzeului povestind o parte diferită a istoriei. De la lingurile mari, folosite la gătitul în cazane, până la lingurile mici și delicate, folosite pentru servirea deserturilor, fiecare exponat îți oferă o fereastră către trecut.

Muzeul Lingurilor de Lemn (foto: https://revistadinlemn.ro/)

foto: https://revistadinlemn.ro/

Printre cele mai valoroase exponate ale muzeului se numără lingurile cu inscripții și decoruri unice. De exemplu, unele linguri din colecție sunt gravate cu date istorice sau cu mesaje de bun augur, fiind folosite la evenimente speciale. Altele sunt decorate cu motive florale sau geometrice, reprezentând stilurile artistice specifice diferitelor regiuni ale țării.

Muzeul Lingurilor de Lemn nu este doar o colecție de obiecte vechi, ci un testament al importanței păstrării tradițiilor noastre. Într-o lume în continuă schimbare, ne vom aminti de rădăcinile noastre pentru a le transmite generațiilor viitoare. Om bun, Muzeul Lingurilor de Lemn din Câmpulung Moldovenesc este o mărturie a valorilor și tradițiilor noastre. Te invităm să-l vizitezi și să te lași inspirat de frumusețea și diversitatea exponatelor. 

Lemnul este un material preferat de mulți constructori, dar care trebuie verificat, protejat și întreținut constant, astfel încât să-și păstreze aspectul și proprietățile specifice cât mai mult timp. Iată care sunt tipurile de tratamente pe care le poți utiliza și pașii de lucru recomandați. 

Importanța tratării și protejării lemnului

Produsele din lemn sunt printre cele mai utilizate materiale în construcții, calitățile lui fiind cunoscute și recunoscute de milenii. Este, în primul rând, un material natural, ceea ce îi oferă o estetică superioară. De asemenea, este rezistent, nu costa mult, are proprietăți izolante foarte bune, este ușor de procurat și poate fi utilizat în nenumărate moduri.

Cu toate acestea, lemnul este mai puțin rezistent când vine vorba despre influența factorilor externi asupra lui. Fie că este utilizat în aer liber sau în interiorul unei clădiri, fie că vorbim despre un gard sau despre grinzile de susținere a acoperișului unei case, lemnul trebuie protejat. Acest lucru se face prin diverse tratamente, în funcție de necesități.

O mare importanță o are tratarea lemnului care este mult mai puțin costisitoare decât înlocuirea lui, așa că trebuie să faci verificări periodice pentru a depista din timp eventualele probleme sau factori care îi afectează calitatea. În mod normal, este suficientă examinarea anuala a suprafețelor din lemn - 12 luni sunt suficiente pentru ca acestea să treacă prin toate anotimpurile și să fie expuse tuturor condițiilor climatice.

Dacă te întrebi care este cel mai bun tratament pentru lemnul exterior, trebuie să știi că nu există un tratament-minune care să rezolve toate problemele. Fiecare produs destinat protecției lemnului are proprietăți diferite și trebuie ales în funcție de rezultatul pe care îl dorești, ținând cont de principalii factori care pot provoca degradarea acestui material.

Tipuri de tratamente pentru lemn

Ignifugarea

Pentru că este un material care poate lua foc ușor și poate întreține un incendiu, lemnul trebuie protejat prin ignifugare, un proces prin care este tratat cu substanțe ignifuge pentru a-i crește rezistența la ardere. Trebuie să fie ignifugat în special lemnul utilizat în structura de rezistență a clădirilor și a locuințelor, dar și cel folosit la construcția acoperișului sau chiar pentru dușumea.

Este important de știut totuși că, în urma acestui tratament, lemnul nu devine complet imun la ardere. Ignifugarea doar îngreunează aprinderea acestuia si reduce viteza de ardere si de propagare a flăcărilor.

Hidrofugarea

Lemnul este un material vulnerabil în prezența umezelii sau a apei în exces: putrezește foarte ușor dacă nu este protejat, iar tratamentul de hidrofugare îl ferește de efectele umezelii, mai ales dacă vorbim despre lemnul folosit la exterior. 

Tratamentul se realizează prin aplicarea unor lacuri speciale, care trebuie să acopere toți porii lemnului și, astfel, să împiedice pătrunderea apei. Hidrofugarea se mai poate face și cu ajutorul unor uleiuri speciale:

●    ulei de in;

●    ulei de tung;

●    ulei de nuci;

●    uleiuri minerale.
 

Antiseptizarea

Nu doar apa si focul pot afecta lemnul, ci si mucegaiul, ciuperca lemnului, cariile si alte insecte care, in timp, îi pot șubrezi rezistența. Tratamentul care îl protejează împotriva acestor pericole se numește antiseptizare. 

Pe lângă lacuri și alte produse speciale destinate antiseptizării, acest tratament mai poate fi efectuat prin:

●    tratarea lemnului cu abur la temperaturi ridicate;

●    injectarea lemnului cu soluții speciale;

●    tratarea lemnului cu sulfat de cupru (cunoscut și ca piatra vânăta) sau cu borax.

Protejarea împotriva razelor ultraviolete și a poluanților chimici

Un alt factor care slăbește rezistenta lemnului, în principal a celui folosit in exterior, este lumina soarelui. Razele ultraviolete pe care acesta le emite duc la fragilizarea și decolorarea lemnului, creând un teren propice pentru insecte, dar și pentru apariția mucegaiului sau a altor microorganisme.

Vântul și praful sunt alti factori care afectează în timp calitatea lemnului, așa ca acesta trebuie protejat prin vopsire și lăcuire. Vopsirea este cea mai eficienta metoda de protejare in cazul unui mediu agresiv, iar lacuirea protejeaza lemnul si ii ofera un aspect proaspat.

 

Lemnul este istoric unul dintre cele mai utilizate materiale în arhitectură. Este un material „vechi” care, totuși, garantează toate standardele moderne de performanță. Tot în România, din ce în ce mai mulți oameni experimentează utilizarea acestui material datorită avantajelor considerabile pe care le oferă.

Odată cu difuzarea conceptelor de bio-arhitectură și durabilitate a mediului, lemnul este din ce în ce mai mult o opțiune validă. Datorită proprietăților sale, oferă performanțe excelente în multe moduri. Prin urmare, garantează performanțe ridicate și, în același timp, respectă mediul în care trăim.

Este un material 100% natural. Este complet reciclabil și eliminarea acestuia nu poluează mediul înconjurător. În domeniul bio-arhitecturii, este, prin urmare, unul dintre materialele de construcție prin excelență.

De ce este importantă alegerea lemnului pentru exterior

Lemnul este sensibil la umiditate, ciuperci, microorganisme, insecte, iar toate sunt la exterior. Dar unele specii sunt mai rezistente ca altele și de aceea este recomandat să le alegem pe cele cu rezistența mai mare la exterior. Rezistența lemnului la exterior se numește durabilitate. În general, durabilitatea se referă la rezistența la toți agresorii exteriori, dar există specii care, de exemplu, sunt rezistente la umiditate, dar au rezistență slabă la insecte. 

Fibra este cea care face diferența între specii. Fibrele sunt formate din celule, care sunt, în mod obișnuit, paralele cu axa longitudinală și au la interior vasele prin care circulă sau a circulat hrana. Uneori, din cauza condițiilor de mediu (secetă, vânt puternic) fibra poate crește răsucit, proprietățile lemnului, în acest caz, fiind diferite. Lemnul cu fibra răsucită cam trebuie evitat deoarece comportamentul diferă de cel al lemnului cu fibra normală.

Cherestea rășinoasă

Cheresteaua produsă de noi provine din lemn certificat FSC, deoarece pe piață, în prezent, există un interes crescut pentru producerea și comercializarea produselor certificate, care oferă garanția că lemnul utilizat în produsele finite provine din păduri gestionate durabil, pe criterii sociale, economice și ecologice.

 

Avantaje

* Menține un echilibru constant între oxigen și umiditate optimă

* Proprietăți de izolare termică

* Non-poluant

* Materialul natural nu are efecte nocive asupra omului

* Este unul dintre materialele de construcție cele mai durabile

* Materialele moderne și unice 

* Prelungește viața lemnului!
 

Lambriu și dușumea

 

Avantaje

* Material 100% ecologic

* Lemnul natural oferă o estetică si o eleganță imposibil de egalat

* Oferă posibilitatea finisării în nenumarate nuanțe

* Nu se mai deformează și nu putrezește

* Nu lucrează în timp

* Este durabil și robust

 

Stratificate/ îmbinate

Producem elemente lamelare stratificate din cherestea de rășinoase pentru ferestre și uși. Pe lângă acestea producem diferite panouri și elemente pentru construcții. Acestea se obțin prin suprapunere și lipire prin presare a mai multor straturi de lemn natural.

Fiecare strat este obținut prin debitarea radială a lemnului, iar adezivul folosit este unul special, rezistent la apă. Rezultatul este o structură rigidă și stabilă, în care deformările și modificările de volum ale fiecărui strat sunt anihilate de către celelalte straturi.

 

Avantaje

* Material 100% ecologic

* Lemnul natural oferă o estetică și o eleganță imposibil de egalat

* Tâmplăria din lemn se potrivește oricărui stil architectural

* Oferă posibilitatea finisării în nenumărate nuanțe

* Nu se mai deformează și nu putrezește

* Nu lucrează în timp

* Spații interioare fără coloane de sprijin intermediare

* Este durabil și robust

 

Cu pasiunea noastră transformată într-un proiect cu adevărat remarcabil, echipa Silvania a reușit să insufle viață întregii comunități din pitorescul Lunca Ilvei și am deschis ușile către o experiență de învățare practică și interactivă. Prin Centrul de Cercetare și Inovare Lunca Ilvei, elevii și locuitorii din zonă au parte acum de o experiență practică și interactivă de învățare. În acest atelier practic, toți cei care sunt fascinați de prelucrarea lemnului au parte de o multitudine de oportunități prin care vor dobândi cunoștințe în acest domeniu. 

Echipa Silvania devine un catalizator al schimbărilor, inspirând generații întregi să-și urmeze visurile și să exploreze necunoscutul. Este povestea unei comunități care a transformat pasiunea într-o fântână nesecată de cunoștințe.

Așadar, om drag, cum ar fi să vezi lumea cu ochi curioși și inovatori? 

Acest centru este o inițiativă privată desfășurată de colectivul de specialiști din prelucrarea lemnului și resurselor din lemn, dar și specialiști (membri ai echipei Silvania și firmelor înrudite) în construcții industriale și civile, silvicultori și personal de exploatare forestieră. Centrul dispune de spații pentru servirea mesei, cazare, cercetare, inovare, proiectare, sală de conferințe, săli de documentare, bibliotecă tehnică și sală de expoziții.  Aceste facilități sunt concepute pentru a oferi condițiile necesare ca specialiștii să poată prezenta subiecte pregătite anterior elevilor și studenților din școlile profesionale, licee și facultăți, în funcție de specializarea grupurilor care îi vor vizita.

Centrul nostru și-a extins brațele către orizonturi îndepărtate, aducând în inima sa experiențe dincolo de granițe.

O frumoasă poveste de colaborare se desfășoară cu o școală silvică din Franța, unde elevi și profesori se îmbarcă într-o călătorie spre fabrica „Silvania Internațional” din pitoresca Lunca Ilvei.

În lumea aceasta plină de conexiuni, împărtășim poveștile cu Asociația Studenților Constructori din Cluj, Facultatea de Ingineria Mediului, Facultatea de Prelucrarea Lemnului din Brașov și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Acest fir al colaborării se întinde și către alte instituții de învățământ și școli profesionale din zonă. Fiecare ajutor devine o filă dintr-o poveste mai mare, unde cunoașterea se împletește cu practica, iar inovația devine un dans susținut de toate entitățile implicate.

Și așa, în inima din Lunca Ilvei, acolo unde frunzele copacilor șoptesc tainele învățării și vântul poartă ecourile, povestea echipei Silvania devine tablou viu, în care fiecare detaliu este îmbinat cu grijă și pasiune. Ca file dintr-un basm modern, ne conectăm cu pasiunea și devotamentul care dau contur unei comunități unite și pline de inspirație.

Într-un colț pitoresc al României, unde vântul mângâie pădurile și fiecare zi ne aduce mai aproape de binecuvântări, unde timpul pare să se oprească pentru a face loc tradițiilor  menținute cu pasiune de mai mulți ani, se desfășoară o poveste care îmbină cu măiestrie două pasiuni: dragostea pentru educație și tandrețea față de lemn. 

Așadar, om drag sufletului nostru, în colțul de Rai dat de măiastra Lunca Ilvei, echipa Silvania, condusă de familia Iugan, cultivă cunoașterea și sprijină comunitatea.

Împreună țesem o poveste autentică despre educație și creativitate pe care abia așteptam să o împărtășim cu tine!

În această călătorie dedicată educației și iubirii pentru lemn, țesută în comunitatea din Lunca Ilvei, familia Iugan a devenit un sprijin pentru învățământ și inovație. Cu inima deschisă, echipa Silvania, reprezentată cu pasiune de familia Iugan, se implică constant în susținerea unității de învățământ din Rodna.

Alături de o altă familie am îndeplinit un vis comun: acela de a oferi un mediu optim de învățare pentru toate nivelele, de la învățământul antepreșcolar până la cel postliceal, în cadrul Liceului Tehnologic „Florian Porcius” din Rodna.

Mai mult decât un partener de nădejde, familia Iugan a contribuit semnificativ la reabilitarea, modernizarea și extinderea unor instituții de învățământ de referință din județ, precum Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița și Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, proiecte care și-au lăsat amprenta în fiecare suflet dornic de învățare și progres.

Această schimbare reprezintă, pentru comunitatea din Rodna, un moment de bucurie, deoarece sprijinul acordat a permis dotarea sălii pentru creșă și laboratoarele pentru practica asistenților medicali generaliști și asistenților medicali de farmacie. Această realizare ajută la formarea profesională a studenților și le oferă o experiență practică valoroasă în domeniul lor de studiu.

Pe lângă contribuția lor deosebită în dotarea școlii, familia Iugan este mereu alături de comunitatea din Rodna și sprijină formarea generațiilor. Școala din Rodna organizează anual două concursuri importante, „Aripi din cuvinte” și „Natura și viața”, în care ne aducem contribuția. 

Un alt moment deosebit despre care dorim să-ți vorbim, om bun, a avut loc în anul 2018 la Rodna. Am avut prilejul de a ne alătura în organizarea celei de-a IX-a ediție a conferinței „Text și Discurs Religios”. Noi susținem importanța valorilor adânc înrădăcinate în textul și discursul religios. Păstrăm tradițiile în inima noastră, așa cum le-a surprins Rebreanu în viața rurală. 

Educația continuă este o călătorie care necesită dăruire, pasiune și dorință de a învăța. Înălțăm dragostea pentru lemn, construind viitorul cu iubirea noastră pentru educație și credință.  Așadar, pentru echipa noastră, învățarea nu e doar un termen frumos, ci un stil de viață. Ne bucurăm să vedem că fiecare lecție, fiecare proiect pe care îl sprijinim cu suflet și dedicare este ca o bucățică adăugată la marele puzzle al cunoașterii! 

Contactați-ne

Optiuni